Kredi Çıkartılır

Kredi Notum Az Riskli Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Bankalardan kredi kullanabilmek için en önemli koşullardan birisidir kredi notu. Kredi notunuzu belirleyen, sizin bankalara olan borçlarınızı zamanında ödeyip ödemediğinizdir. Bu nedenle bankalara olan kredi kartı veya kredi ödemelerinizi düzenli yapmanız çok önemlidir. Eğer ödemelerinizi düzenli yapmazsanız, kredi notunuzda düşme olur. Düşen kredi notunuz tüm bankaların sisteminde gözükmektedir. Bu günlerde kredi notu yüksek olan kişilere bazı bankalar düşük kredi faizlerinde bile kredi avantajları sunmaktadır. %1 in altında faiz oranları ile kredi notunuz yüksek ise, kredi çekebilirsiniz.

Kredi notunu bankalardan sorumlu Merkez Bankası belirlemektedir. Merkez Bankasında kredi notları her ayın ikinci haftası güncellenmektedir. Bu yüzden kredi notunuzu yükselmesi için uzun bir süre beklemenize gerek olmayabilir. Tabi bu sürecin tamamen size bağlı olduğunu da unutmayın. Yani bankalar ile ne kadar yoğun çalışırsanız ve ödemelerinizi ne kadar düzenli yaparsanız kredi notunuz ona göre yükselmektedir.

Kredi notu aralıkları: 0-799 arasında kırmızı renk ve çok riskli gruptur. 800-1299 arası turuncu rengi orta riskli gruptur. 1300-1499 arası olanlar sarı rengi az riskli gruptur. 1500-1699 arasında olanlar yeşil rengi iyi gruptadır. 1700-1900 arasında olanlar ise, koyu yeşil rengi çok iyi gruptadırlar. Kredi notunuzu 1500 altına düşürmemeye çok dikkat edin. Çünkü 1500 altında olan gruplara bankalar kredi veya kredi kartı taleplerini kabul etmeyebilirler. Yani az riskli grupta olan kişilerin kredi çekmesi pek mümkün olmayabilir. Ama kredi not dereceleri bazı bankalarda değişiklik göstermektedir. Yani bazı bankalar iyi grupları 1650 olarak belirlerken, bazı bankalar 1700 olarak belirlemektedir. Yani kredi talepleriniz bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle bankaların derecelendirmelerini iyi bir şekilde araştırırsanız, kredi çekmeniz daha kolay olabilir.

Kredi Notum Düşük Diye Üzülme

Kredi çekme limitiniz kredi notlarınıza göre değilde, sizin gelir durumunuz daha önemli olmaktadır. Bankalara beyanda bulunduğunuz gelir belgeniz sizin kredi limitinizi belirlemektedir. Kredi talepleriniz aylık gelirinizin %45 ini geçmemesine özen gösterilmektedir. Tabi bu konut kredilerinde değişiklik göstermektedir. Çünkü konut kredileri uzun vadelidir. Ama ihtiyaç kredileri en fazla 36 aya bölündüğü için, gelir belgenize orantılı bir şekilde kredi limiti belirlenmektedir.

Benzer Konular

Bankasız Kredi Çıkartılır

Bankasız Kredi Çıkartılır

Bireysel kredi denildiğinde ilk akla gelen kuşkusuz ki bizi bu hizmet ile tanıştırarak uzun yıllar...

Kredi Çıkartılır Öğrencilere ÜNİVERSİTELİLERE

Kredi Çıkartılır Öğrencilere ÜNİVERSİTELİLERE

Ülkemizde öğrenci olmanın ne kadar zor olduğunu bilen bir firma olarak, öğrenci kardeşlerimizi düşünerek yepyeni...

Yorum Yazın




Yukar覺